Friday, September 8, 2017

Thank you Dear J!

Assalamualaikum…

Ada satu minggu tu Aurel masuk Ward, so Dyba tak masuk la office seminggu. Bila Dyba takde maka Si Intan ku kesepian macam lost la, takde kawan nak breakfast and nak balik. So she got no choice and kena la kawan dengan I. Biasa dia kalau dengan Dyba sekejap zaaaaappp ilang. Kejap bank la apa la meninggalkan I. Bila tanya kenapa tak bagitau cakap takot nak bagitau Kaksu sebab Kaksu pandang PC pon macam nak telan so dorang ingat I busy buat assignment. Jadiknya, masa minggu tu I pon dah terbiasa mengadap muka Intan dari pagi – petang and kemana berdua seperti kami tidak dapat dipisahkan lagi WALAUPON I tau I hanya dia punya option/substitute but it’s occay it’s all right come on HQ fight fight fight (hahahah bongok tetiba insert sorak yang Dyba ajar sebab dia cakap dia Ketua Sorak masa sekolah – aku pon percaya je walaupon dia sekolah agama pakai tudung labuh ada pulak Ketua Sorak kan). Maka pada satu hari, sedang I buat kerja tetiba I sedar Intan takde. Tiba-tiba je tak cakap apa pon dia gone. I WhatsApp dia - cakap dia dekat klinik and tup-tup Izzah send dalam group gambar Intan tengah beratur untuk urusan dengan Tabung Haji (TH bukak booth dekat Office I) maka I pon berkecil hati Intan sebenarnya dengan Izzah and tinggal I and I tanya Intan kenapa tinggal I. Lepas tu bila Intan nak explain I cakap ‘It’s ok Intan, tak payah explain’ and one minutes later, dia left semua group. Puuunnnndek! Hahahaha. So Intan dah merajuk ke apa ni? I karangan dia panjang-panjang dalam WhatsApp pon dia tak reply so I panic. I jenis cannot kalau ada drama and mesti nak mintak maaf and kawan balik cepat-cepat so time tu I dah plan nak send her flower sebagai tanda mintak maaf and at the same time jugak, I memang nak hantar bunga pada Aurel so yeah, bagi sekali je la dekat Intan. Browse punya browse I end up jumpa satu florist ni dekat Instagram nama @DearJFlower. I sukaaaaa semua dia punya flower arrangement. Unik and memang cantik. Harga berpatutan and most important FREE DELIVERY within Klang Valley area and boleh hantar pagi. Canteeeeek! So terus I deal dengan owner ni. Senang je. Hasilnya memang cantik! Jom check out bunga-bunga dari Dear J ni. (Yang bunga Dyba and Intan nanti I share dalam next entry).


Cantik kan Flower Bouquet ni? Nampak exclusive and lembut je. I sukaaaaaa. Rasa macam nak beli lepas tu send pada diri sendiri hahahah loser.





This one simple je. Just tulips tapi cantik and sweet.


Cantik!

Actually ada banyak lagi kalau korang check out dalam IG DearJ ni. I bet korang akan rambang mata nak pilih. Cara nak order senang je. Korang tengok dekat Instagram mereka and lepas tu WhatsApp dekat 016-2516131 and bagi la detail nak bunga macam mana. Nanti J akan bagi quotation and lepas dah close deal, baru dia bagi form untuk maklumat penerima and penghantar, waktu penghantaran semua. Senang je kan? Or mulai 9th September korang boleh order online dekat www.dearjflower.com. Untuk delivery service korang boleh pilih nak slot 10am to 2pm OR 2pm to 6pmFree delivery KL and PJ area tau? So takde extra charge. Delivery ada from Monday – Sunday takde hal. Processing order is 2 days however kalau korang nak urgent boleh je nak order tapi for selected products je la. But jangan risau, nanti I tunjuk kat nkorang bunga Intan dengan Dyba yang I order less than 24 hours tapi dia punya cantik Subhanallah. Dia punya selected product tapi kebabom la! Hot sellers now is Hot Air Balloons yang words dia boleh customized. Price start dari RM98.00 keatas.

DearJ Flower services:
1. Flower bouquet 
2. Flower box 
3. Flower basket 
4. Gift wrapping 
5. Bridal decorations

6. Room surprise decorations


Yang ni customize Hot Air Balloons. Semua pon cantik macam nak kunyah!


Yang ni boleh letak chocolate lagi. OMG Cantiknya ko aperhal?????




Cantiknya lahai Flower Box ni. Sweet je kan?


Korang boleh insert prezen dalam flower box ni. Macam Perfume, Ring etc


Macam ni pon cantik jugak. Gokai (Go Cry – Bak kata Shein)


Kalau nak hantar buah untuk orang sakit pon DearJ boleh buat. Yang ni Flower Basket. I want like this 30 please?


As sweet as chocolate :)

Cantik kan? Frankly speaking, inilah florist yang buat gubahan bunga paling cantik, paling sweet yang I pernah tengok. Serious alip lam lam ha tulis dekat dada. Memang takde dah yang lebih cantik dari ni so far (sesuai dengan harga la). Sebab DearJ ni baik hati so dia offer untuk I punya readers to get RM20.00 less untuk setiap order yang datang dari Blog Readers I. Korang nanti just guna code #suraya20 untuk dapatkan discount ok? Banyak tu RM20.00 and I bet dengan harga yang nkorang dapat, korang akan puas hati dengan hasil yang macam ni. Rugilah kalau tak grab this chance. Mintak je macam mana nkorang nak, minimal wrapping, color combination macam mana nanti DearJ akan buat cantik-cantik. Experience I deal dengan Dear J, I kasik 5 star! Very warm, very helpful and very creative. I sukaaaaaaaaaaaaaaa!!

-eNd-

3 comments:

aziekz said...

Cerita intan xabis lg..hu3..nk thu reaksi si intan cmner..ok.x pas dpt bunga..

Mrs pink said...

Hi kak su. Promotion for reader kak su ni sampai bila =) thank you

Chooyaya! said...

aziekz : nanti su continue ok?

mrs pink : sampai abg jamil mampos! hahahahhahahah (dia tak bgtau pulak sampai bila)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...