Tuesday, September 12, 2017

Sarah, Hokkaido Cheese and Stalker

Assalamualaikum..

Korang tau kan last week ada Matta Fair? Si Sarah sanggup tu datang dari Melaka untuk check offer dekat Matta Fair. Dia memang jenis kalau nak holiday, plan elok-elok. Sama macam Aliah Ongkaya la. Macam I, ground package pon tak paham amenda. Hahaha. Dalam perbincangan kekonon hujung tahun nak ke Boracay tapi kata Aliah sana banyak babi. Tak jadi. Nak pergi Disneyland kata Sazli banyak anjing pulak. Menyirap je tau dedua tu kalau bincang ada je yang nak membahan satu sama lain. Hahaha. Sudahnya I rasa memang kitorang ke Phuket balik ni. Tak puas la makan Pulut Mangga + nak pergi massage dekat Patong Beach. Sanggup tu pergi balik… Hahahahaha. Si Aliah pulak tetiba bagi cadangan pergi London. Tak dapat laaaaaaaaaaaaa aku nak naik kapalterbang lama-lama + ingat apa? Kaya raya sangat sampai nak pergi London, kasik notice 4 bulan? Kentot ko la. Apapa pon if pergi Phuket balik, I takde halangan sebab I suka Pulut Mangga. Biarlah orang nak cakap Pulut Mangga tu weird ke apa ke, aku peduli apa? Sebab tekak manusia ni kan subjektif. I suka suka sukaaaaaaaaaaaa pulut mangga. Dah la sampai kesudah takde lagi pon I sempat pergi Suraya Seafood Kampung Baru. Dorang cakap kat sana pioneer Thailand foods. Pulut Mangga and makanan semua sedap-sedap. Nanti la kalau ada yang nak melayan, sampai la I kesana. So haritu, kebetulan Sarah ada dekat KL, so kita pon jumpa sekejap dekat KLCC. Rindunyaaaaa you BB. I rasa sunyi la sikit bila you takde dengan I. Sebab sometimes, Dyba and Intan ada tinggal I. Hahaha. Please come back to me soon ok? I selalu imagine getting old dengan you, Dyba, Intan and Fiezul. Now Fiezul dah begembira jadik Bomba. Mana nak ingat I dah. Belagak betul dia. 


Dari Kiri : Sarah, Siti Nohaliza, Intan and Dyba. Sejenis Bangla. Dalam MNG pon nak amek gambar. Kah kah kah.



Ni Dyba tak sampai lagi Izzy tolong snap kan gambar. Dia nampak je terus jerit. ‘Tunggu la Dybaaaaaaaaaaaaaa’. Buat perangai original people dalam ni. Ni KLCC ok? Haha.


Ok gambar close up sato! Guna henpon Izzy. Samsung Note 5. Cantik jugak.


Sian Izzy, muka dia crop. Padahal gambar cantik semua ni dia yang punya.


Candid Poyo Ver 1


Candid Poyo Ver 2


Tapau Hokkaido Cheese Tart. Time nak bayar, time tu la Intan kira kuat-kuat and mintak duit jam-jam tu jugak. Hahahaha.


Sedapnyaaaaaaaaa. I tak pernah try yang matcha dengan durian. Korang dah pernah try?


Awwwwww yang belakang tu.

Dapat jumpa Sarah sekejap je. Lepas siap makan dekat London Sandwich terus kitorang gerak balik. Si Intan la bengang sebab Cheesetart yang balance 1 tu dapat kat Sarah sebab dia yang pegang. Hahaha. Tu la, tadi beria dia cop yang balance 1 tu dia punya. Kata Dyba, pecah 5. Dah lembik-lembik macam tu nak pecah lima ngek la. Bebudak ni memang memacam hal kan? Kitorang cakap, kalau semua kerja sampai retired dekat sini maknanya Dyba la paling lambat abes kerja sebab dia paling baby. Kata Dyba, dia nanti ambik early retirement la sama dengan Intan. Hahahaha. Mesti Najib sayang kitorang sebab setia dengan company sekarang and nak kerja sampai ke pencen. I takot dah nak tulis bebukan (kekadang gurau je pon) sebab blog ni banyak naaaaaaw stalkernya. Kang tetiba ada je yang print screen and sampai je dekat CEO I. OMG people nowadays kan? Buat-buat macam taktau, buat-buat macam tak kenal kita, buat-buat macam tak baca blog kita padahal dia la obses dengan kita. Kang nanti tup-tup bila ada salah tulis sikit zaaaappppp dah siap dah broadcast dalam group whatsapp maka I yang Siti Nohaliza ni bertambah-tambah pulak glemernya kan? Ye dak??? Baik ngaku. Tak malu ke? Kata tak suka kita, tapi sebok nak tau pasal kita. Eh. Emos pulak aku tetiba. Hahahahaha.

-eNd-

4 comments:

adda syuhada said...

wah !! sedap ni...

Dyba Dbuh said...

alololo...sometimes dyba tinggal kaksu ke???i ada je kat blkg u ni..dgn ketuketakketuketakk keyboard tu...hahahhah

Chooyaya! said...

adda syuhada : sedap!

dyba : yerla, but samdaim u tetiba gone. i can feel if u not there

Dyba Dbuh said...

sebab u bz..so i taknak la kacao u..hehehe..kalo i kacao nnti kena maraaah ^.^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...