Wednesday, September 13, 2017

DearJ Flowers, Intan and Dyba

Assalamualaikum..

Kesinambungan dari entry sini. So, pagi tu bila Intan dapat delivery bunga dia memang terkejut and tak boleh nak agak dari sapa until la dia baca card tu and nampak dari I. Hahahaha. Semua dekat HR macam tertanya-tanya lah sapa yang bagi dia. Semua ingat BF dia kasik, padahal ternyata BF dia tak seromentik I sebenarnya. Dah 2 kali Intan dapat kiriman macam ni dari I. First masa I menyamar dalam BB Messenger dulu sebagai Mr S sampai I dah deal nak lepak minum coffee dengan dia and lepas tu cancel kan. Tuan punya badan teruk kena jeling dengan Intan, padahal dia tak tau apapa time tu. Intan taktau DP and Nama memang purposely I tukar and belakon jadik Mr S time tu. Ayat manis jugak Intan ni. ‘Maybe we can have some coffee?’ Pui! I dah tak tahan dah nak gelak time tu sebab meja I dengan Intan sebelah-sebelah je tapi akhirnya terburai ketawa and kantoi. Intan taknak cakap dengan I 3 hari kot tak silap. Hahahahhahahaha. So ni kali ke dua lah. Masa I nak bagi bunga pada Intan, I kena refer bini muda dulu (Dyba). Cakap kat dia I nak kasik bunga dekat Intan. Kang nanti kalau dia tiba-tiba tau and nampak Intan post dalam IG/IG Story kang daaaaaaaaaah sorang lagi merajuk. Susah bini dua ni. Hahaha. Dyba cakap ‘Untunglah, merajuk dapat bunga’. Dia taktau yang untuk dia pon I also got one. Tapi taknak cakap lah, nak surprise kan dedua. Kata Intan, masa dia bagitau Dyba, Dyba also cakap yang sama. Untunglaaaaaaaaaaa. Panjang harakah dia tu. Kalau depan-depan maybe package rolling eyes agaknya. Time tu Dyba dekat Hospital jaga Aurel demam and kena admitted.



Bunga Intan. Cantik kan? Ada Lily, her favorite flower. Padahal fav flower I. Sebok nak sama. I suka Lily and Tulips dari Roses… Cantiknya this flower arrangement. Nampak soft je, sesuai la dengan jiwa Intan yang lembut tu. Jiwa ye? Bukan character. Beza tu.



Yang ni Dyba punya. Sebab Dyba duduk hospital, so dia kena dapat yang ceria macam ni. Warna yang ceria siap ada Sunflower. Fresh tau bunga-bunga ni. Sampai dalam gambar nampak tak real padahal fresh flower.


Halololoh pang nak?


Dyba with the Flowers. Happy tak?

Untuk Dyba, I arrange hantar petang. Masa I ada dekat hospital visit Aurel, Dyba dapat bunga tu and dia terkejut la. Lepas tu happy. Dia ingat dia tak dapat bunga macam Intan. Well of coz la ada untuk Dyba jugak coz I love you both. I ni kalau lelaki, kawen 2 sure jenis adil dan saksama. *tetiba. Hahahahahaha. Untuk delivery Dear J, dorang buat 2 session. Morning and Afternoon. Ada dari Isnin – Ahad. Untuk Klang Valley FREE DELIVERY. Takde masalah. Macam untuk Dyba and Intan ni semua I order malam tu je. So J suggest I buat macam ni dengan stock bunga yang dia ada pada haritu. Let say korang nak buat Hot Balloons and all siap ada nama tu, kena advance 2 hari tau sebab bunga yang ada dalam IG dia tu tak available every day. Macam masa hari yang I order ni, J ada Hydrangea, Sunflower and Lily. Pastu bunga kecik-kecik tu I tak familiar lah nama dia. Jangan lupa eh, kalau korang nak order bunga or apapa lah dari Dear J ni korang akan dapat less RM20.00 if guna code #suraya20. Ada readers tanya sampai bila. I pon tak sure, yang tu kena tanya J lah. If korang tanya I soalan yang ada sampai bila memang jawapan dia ‘Sampai Abang Jamil Mampos!’ Hahahahaha.

Hp : 016-2516131

-eNd-

6 comments:

Dyba Dbuh said...

hahaha..thankyou kaksu sebab adil dan saksama ^.^ i lof u

Chooyaya! said...

dyba dbuh : (^_^)

Anna Dayana said...

Hi Sue

Thank u sbb bagi kasih syg yg sama pada kami berdua. ternyata kami bahagia sepanjang beberapa tahun hidup bersama.. No hurt feeling.. terluka sikit2 tu ada la.. biasala tu asam garam berbini dua... hahaha

Love u both

Chooyaya! said...

anna : su palotak hang!

Dyba Dbuh said...

hahahhah...su je...sekali kena palahotak kahkahkah

aziekz said...

Untung la kwan ngn k su...dpt🌼🌻

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...