Friday, August 11, 2017

Peel Fresh So Fresh!

STICKY POST
 *Please scroll down for new entry*

Assalamualaikum.


My daily routine now sebelum memula kerja is segelas fruit juice MARIGOLD PEEL FRESH sebab kita adalah disyorkan untuk mengambil 2 hidangan buah-buahan setiap hari oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Minum MARIGOLD PEEL FRESH ni its complement our Daily Fruit Intake and it’s very easy and . Senang pon senang. Tuang je dalam gelas terus minum. Tak payah susah-susah sebab MARIGOLD PEEL FRESH ni is ready-to-drink packaging. Pilihan I ialah jenis no sugar added range (penutup hijau) berperisa Campuran Powerveggies & Fruits. Dalam dia ada campuran 13 sayuran dan buah-buahan. Yang tu my favorite la sebab ada campuran buah dan sayur of coz la feel lebih sihat. Rasa sedap pulak tu. If takde tulis powerveggies dekat kotak sure orang tak sangka sebenarnya dalam ni ada sayur-sayuran. Ikutkan semua flavors pon I suka sebab MARIGOLD PEEL FRESH ni memang bebetul rasa buah asli yang segar. Nak tau sebab apa? Sebaaaaaaaaaaaaaab MARIGOLD PEEL FRESH is a fruit juice tau? Bukan fruits drink. Walaupon semua minuman pada dasarnya akan rasa buah tapi we should know yang fruit juice type mengandungi AT LEAST 35% fruit juice berbanding hanya 5% kandungan fruit juice dalam minuman jenis fruits drink yang berjangka hayat lama tu. So sebagai pengguna, kita kena la bijak memilih. Ye dak? Mesti ambik yang lebih segar semestinya. Di sebabkan kandungan fruit juice yang tinggi lah, jangka hayat MARIGOLD PEEL FRESH ni lebih pendek sebab ianya di pastuer bagi memastikan kesegarannya. Kena pastikan letak MARIGOLD PEEL FRESH dalam peti ais otherwise it will go bad. Ok?


My MARIGOLD PEEL FRESH stock dekat office. Jambu Batu Merah Muda and yang no sugar range my favorite Mix Powerveggies & Fruits.


Bermula dari 19-23 July haritu, MARIGOLD PEEL FRESH buat roadshow Daily Fruit Goodness dekat One Utama and ajak semua orang untuk join event ni untuk educate rakyat Malaysia dari semua peringkat umur tentang pentingnya mengambil buah-buahan dan jus buah-buahan setiap hari as a part of healthy lifestyle. Ni dorang punya first ever roadshow for Daily Fruit Goodness. I pon ada datang jugak. Memang dapat sambutan hangat. Ada interview session dengan Duta MARIGOLD PEEL FRESH iaitu Lisa Surihani, sesi bergambar dengan Duta and ada macam-macam games yang disediakan. Semuanya fun and paling best ada hadiah untuk yang menang game. Tua muda I tengok semua pon take part and enjoy this roadshow. Dekat roadshow ni pun sebenarnya yang bukak mata I pasal daily fruits intake. Kalau tak, takde serious sangat nak makan buah. Now ada MARIGOLD PEEL FRESH lagi la senang sebab its complement our daily fruit intake.


Roadshow hosted by Naz and Lisa Surihani ada datang on 24th July tu. Cantik je Lisa ni, menten je kurus walaupon baru 3 bulan bersalin. Dia cakap one of dia punya kulit cantik is by minum MARIGOLD PEEL FRESH la. Tak mustahil sebab dalam MARIGOLD PEEL FRESH ada at least 35% fruit juice dalam dia, macam yang I bagitau awal-awal tadi.
  

Siap acara dekat main stage, lepas tu I dijemput untuk join sesi soal jawab MARIGOLD PEEL FRESH with media. I duduk bebetul depan dia. As a mother her-self yang ada problem nak kasik anak dia makan buah, one of the cara is by dia minum MARIGOLD PEEL FRESH depan anak dia. Bila anak dia tengok macam sedap je, so dia pon nak la minum jugak. Takyah dah nak paksa. Monkey see-monkey do.



Siap press conference is lunch time! Makan dekat Cinnamon, One World Hotel. Ni first time I rasa Mix Powerveggies and Fruits, terus jatuh cinta.



Ni je makanan yang I sempat snap. Semua pon sedap-sedap makan dekat sini.


Siap lunch, kitorang pergi balik ke Centre Court untuk try semua game yang disediakan. Dekat sini pon ada buat jualan MARIGOLD PEEL FRESH and waktu ni jugak Lisa Surihani beramah mesra dengan peminat-peminat. Ramai beratur nak bergambar dengan dia. Budak-budak pon bukan main enjoy join game. Meriah! 



Tengok tu dekat belakang ada macam-macam jenis perisa fruit juice MARIGOLD PEEL FRESH. Boleh dapat dengan harga lebih murah dekat sini. I tengok memasing bawak balik MARIGOLD PEEL FRESH punya bag.



I cuba game susun 12 empty box MARIGOLD PEEL FRESH dalam masa 30 saat.  If tak roboh, boleh dapat hadiah. Cuba 4 kali, 4 kali pon failed.


YYang ni pulak boleh dapat FREE voucher kalau dapat tangkap voucher yang ada value.


Ni game for kids


Yang ni pulak kita kena pilih 1 kotak yang berat among 5 kotak yang ada and letak atas penimbang. Ada 1 je yang boleh balance. 4 lagi semua lagi ringan. Menguji minda! 



Game ni, I menang!

Ok, sebagai tambahan punya info, MARIGOLD PEEL FRESH ni is made from Malaysia. Dipasarkan lebih 30 tahun dahulu dan disahkan HALAL oleh Jakim. Setiap kotak mempunyai vitamin A, C dan E serta antioxidants. Ada 9 jenis perisa iaitu Orange, Apple, Tropical Mango, Jambu Batu Merah, Jambu Batu Hijau, Mixed Carrot Fruits, Mixed Blackcurrant Cranberry, Mix Apple Aloe Vera and Mixed White Grape Aloe Vera. No sugar added range pulak ada 5 jenis iaitu Orange, Apple, Mixed Powerberries, Mixed Powerveggies & Fruits and Mixed Fruit Mangoesteen. Bangga pulak I bila tau sebenarnya MARIGOLD PEEL FRESH ni Made in Malaysia. Untuk more info pasal MARIGOLD PEEL FRESH boleh check out  https://www.facebook.com/ilovepeelfresh.my/





Sebelum mula kerja dekat office, minum dulu Peel Fresh.

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...