Thursday, April 20, 2017

Viral Oh Viral Mencuri Lagi? Hati Kau Keras Roy.

Assalamualaikum…

Kekadang tengok dalam FB ni seronok jugak sebab ada banyak quotes yang membina, kisah sarcasm kepada kisah troll, kisah tauladan, kisah kelakar, kisah viral panas, kisah seram dekat Fiksyen Sasha and macam-macam kisah lagi la. Kisah Viral oh Viral yang curi gambar Keria Gula Melaka I pulak, jadik malas aku nak layan. Tak cukup dengan cilok resepi  Shell Out sampai I kena block (boleh baca dekat sini) dah ni kita punya gambar Keria Gula Melaka pulak dia kidnap. Bak kata seorang FB Friend. ‘Senang eh Kaksu Viral oh Viral ni. Orang susah payah buat, dia tinggal mengangkang je’. Hahahaha. Betul! De I pon lagi la marah giler sebab dia kata dia buat 2 3 kali baru menjadi Keria Gula Melaka dia dengan mabok mengandung lagi sesenang je Viral oh Viral nak ambik tak kasik kredit. Kata VOV dia dapat resepi ni dari anak saudara tokey keria melaka. Resepi anak sedara Opah kau la?? Padahal cilok entah dekat mana-mana lepas tu claim dapat original resepi lepas tu ramai la share and page VOV pon popular la. Senang je guna jalan mudah nak popular eh? I malas dah nak cakap apa. Bagi I senang je, sesiapa pon yang aniaya I tak kisah la aniaya dengan cara memfitnah, mengata belakang, purposely menyakitkan hati, tag team cuba menjatuhkan I dengan segala macam cara atau apa saja lah I doakan semoga Allah membalasnya. Tolonglah takotkan kifarah ye? Doa orang teraniaya makbul. Buat la tahajud straight seminggu, mintak dengan Allah dengan seikhlasnya InsyaAllah Allah akan bantu.


Resepi dari anak saudara tokey keria melaka dia kata. Cuba tanya apa nama kawan office dia tu, confirm tak boleh jawab. Tak cukup dengan resepi Shell Out, gambar kuih keria kita pulak dia cilok. Hati kau keras Roy. Hahaha.



Inilah gambar dari blog I yang dia enhance sikit kasik lagi cantik


TQ Syarif Sarbudin kasik komen macam tu. De I memang comel orangnya and adik dia pon Siti Nohaliza. Hehe. I tak boleh baca dah VOV ni, maklumlah dah kena block. Yang ni De yang printscreen I. Dengar cerita sapa mention I, beliau punya komen akan di remove. Giler la Admin VOV ni takot dengan bayang-bayang sendiri. Sok lusa kalau mati lepas tu I tak halalkan hutang dia ni, tergantung la ko atas tak ke bawah tak.

Pagi tadi I ada baca pasal  “MEETING NEW PEOPLE TIPS”. Memang best! Sazli pon sebenarnya ajar I yang sama (Happy birthday Papa!). If jumpa someone yang bercakap macam dia tau semua, taknak kalah masa first met, biarkan aje. Dialah paling pandai, dialah paling kaya. Jangan dilawan and layan jer. Buat-buat bodoh pon takpe, biarkan dia seronok sebab usually kalau dilayan makin sakit hati. Kita takkan rugi apapa pon kalau merendahkan diri. So kita kasik dia chance biar dia rasa best. At least kita dapat pahala sebab bagi dia happy. Hahahahaha.

MEETING NEW PEOPLE TIPS

Nak tahu perangai sebenar orang? put yourself under them, biar dia rasa superior .
contoh: kalau dia kata dia ada degree, awak cakap awak ada diploma or tak sekolah (wlupun faktanya awak ada PhD) kalau dia kata dia officer, awak cakap awak cleaner. kalau dia kata dia dah travel satu Malaysia, awak cakap awak tak pernah keluar Johor (even sbnrnya passport awak tu tak cukup muka surat nak cop) ๐Ÿ˜

then watch how they treat you. hear them. kalau bagus, keep them. kalau tak bagus, simply ditch them and  *flip hair*

SATU LAGI YANG BEST DEKAT BAWAH NI (Thank you Dik Ar for sharing)

Kutuk "syasya solero " sebab macam comel je macam comel je.  Sekarang dengan rebranding diri jadi "Asyallie" dia ada featuring product dan outlet di ioi Mall putrajaya. Nak tanya, Awak yg kutuk tu ado apolak?

Kutuk kingcoco sebab accent tah pape dia, sekarang dia boleh jana income dengan personal branding  lebih 20k sebulan Nak tanya, Awak yg kutuk tu ado apolak?

Kutuk Syafie illias pondan tah pape.  Dia punya kereta je roadtax ribu ribu.  Rumah dia yang ke LAPAN baru je beli. Nak tanya, Awak yg kutuk tu ado apolak?


Kutuk che ta plastik la tunjuk mewah la.  Dia every 3 to 5 months TOUR AROUND THE WORLD dah kot.  BAWAK SEKAMPUNG CREWS and family. Nak tanya, Awak yg kutuk tu ado apolak?
Pergi Siam pun ikut BUDGET TRIP.

Kutuk qu puteh sebab semua channel muka dia je, tahu tak asset dia boleh  80 keturunan tak habis makan. Nak tanya, Awak yg kutuk tu ado apolak?

Kutuk abam telajak laris asyik asyik dio je.  Rumah Agam dia RM 20 JUTA jer okay.  Baru rumah belum kira pulak cincin dia yg ber puluh carrat  tu Nak tanya, Awak yg kutuk tu ado apolak?

Kutuk Sajat pondan x sedar diri lah hape la.  Dia BELI RUMAH DATO ALIFF YANG RM 7.5 JUTA jer tu tau. Nak tanya, Awak yg kutuk tu ado apolak?

Kutuk DAO canang cert tipu. Cuba datang majlis ilmu dia berapa ribu nilai fees yang awak kena bayar untuk NETWORKING dengan orang hebat.  Lepastu tengok berapa ramai MILLIONAIRE  anak didik dia. Nak tanya ๐Ÿ‘‰๐Ÿ‘ˆ Awak yg kutuk tu ado apolak?

Kutuk kawan buat business sebab awak tengok dia buat marketing kawkaw siap berani promote sana sini.  At least dia ada product kak, bang.  Dia start from ZERO TO HERO. Nak tanya ๐Ÿ‘‰๐Ÿ‘ˆ Awak yg kutuk tu ado apolak?

Kadang tu yang sembang juta juta dekat kedai mamak tapi end up air teh o ais kawan pun bayar asing2, pigi daaaaaa

Samelah yang sebang kencang macam ribut tapi end up meroyan sebab tengok orang lain berjaya (berjaya menepis sifat negative dan terus maju kedepan)

Nak maju kenalah usaha gigih yew.  Bukan gigih sembang lalu meroyan. 

Camnila, asyik jaga muka asyik jaga muscle je, cuba jaga hati dan lidah.  Okay?


Sesambil tu nak promote SET ANNESURAYA SKINCARE RM88 FREE POSTAGE OK? Nak beli loose item pon ok. Beli 5 and more dapat less 30% and FREE POSTAGE as well. Boleh tengok ANNESURAYASKINCARE INSTAGRAM untuk testimonial.

-eNd- 

2 comments:

shelllyplusthree said...

So, your point is people can be as dysfunctional, crass and classless as long as they make money, they are better than us? Money is the measurement of how successful a person is in life? I don't really get your point. You are making all these comment with regards to this personalities based on their income solely.Is money really a measure of success? Jadi secretary Datuk tu tak cukup best ke. Tak hebat ke?

Chooyaya! said...

shellyplusthree : hi shelly. tq for comment :) do u really read and understand apa yang i share? which phrase yang i cakap money is the measurement of how successful a person is in life? cuba baca dengan hati yang terbuka dan berlapang dada sikit, InsyaAllah you akan paham. takde pon i maksudkan anything pasal income or whatsoever here. if u rasa ada, please copy paste here which part yang i cakap macam what you think. ok?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...